Dove Cameron je podelila rutinu nege kože i ona uključuje 3 stručna saveta koji ne koštaju ništa

Kad ste ispred kamere od deset godine, naučite nešto o negovanju kože. Dove Cameron, glumica i pevačica anđeoskog lica koja je najpoznatija po ulozi u Disneyjevoj franšizi „Descendants“, pravi je dokaz prethodne rečenice. Nedavno je 24-godišnjakinja objavila svoju verziju YouTube klasika ~Go To Bed With Me ~ videa.

Ako ste se ikada divili njenoj neveovatno lepoj koži ili ste jednostavno fascinirani posmatranjem ljudi koji se ne plaše da pokažu sebe u najkomfornijem izdanju i to bez šminke ovaj video ćete poželeti da gledate.

Večernja beauty rutina Dove Cameron usmerena je da zadrži što više vlage u koži, a mnogi proizvodi koje koristi su vrlo pristupačni. Među nekoliko favorita dr. Barbare Sturm, Slip i Tata Harper proizvoda nalazi se gomila low-fi hakova i osnova nege kože.

Ovo su neki od saveta za koje čak i najzahtevniji ovisnici o nezi kože neće reći ništa loše.

Perite ruke

Dove započinje sređivanje lica pranjem ruku, priznajući da je postala pomalo svesnija toga od kada je u karantinu. Ali, uopšteno ovo je je dobar savet s obzirom na to koliko stvari dodirujemo rukama tokom dana. Mislim, ne biste trljali tastaturu po licu, zar ne? Da, bolje je da oprate ruke.

Dobro utrljajte svoje proizvode 

Ovo je savet koji je Cameronova naučila od estetičara koji se prebacio u sferu šminkera. Nakon što nanese svoje serume, nežno ih lupkanjem po licu prema gore utrlja u kožu. Očigledno, to pomaže da se ubrza cirkulacija na površini kože (nemojte je ipak  previše udarati) i pomaže vam da se šupljine bolje nahrane serumom.

Ne zaboravite da obuzdate sve dlake

Konačan dobar podsetnik iz beauty rutine Dove Cameron je da obuzdate obrve i trepavice. Kao što kaže, ima smisla, ako negujemo i obuzdavamo dlake na glavi (kosu) zašto ne bismo i svojim licima pokazali istu ljubav? Cameronova uzime jednoktarnu četkicu za trepavice, nanese na nju malo ulja avokada i lagano je provlači kroz obrve i trepavice.

To možete postići s puno bilo kojim uljem za lice ili uljem semenki koje imate u svojoj kuhinji. Zamislite samo – maslinovo ulje, jojobino ulje, ulje šipurka,  zatim ricinusovo ulje za koje svi tvrde da je dobro za rast kose, pa ako želite da ojačate svoje prirodne trepavice, jer ste prestali na nosite veštačke, obavezno da koristite. Ako nemate četkicu za jednokratnu upotrebu, dobro očišćena četkica na kraju olovke za obrve učiniće čudo za vas.

Foto: Instagram @nikki_makeup