Naša draga Hana Šehić je postala srednjoškolka, a svom prvom danu i školi u doba korone napisala je simpatičan tekst.

Ćao svima! Dugo nisam pisala nikakav članak, jer sam bila veoma zauzeta oko upisa u srednju školu.

I da tako sam i došla na ideju da vam baš o tome pišem- o mom prvom danu u srednjoj školi. Pošto sam prvi razred, prvi dan srednje škole smo se sastali u dvorištu škole. Kako situacija sa pandemijom korona virusa još uvijek traje, na ulazu u školu su nam mjerili temperaturu, te su maske bile obavezne.

Potom smo ušli u hol škole, te su nam podijelili rasporede, pročitali spisak profesora koji će nam predavati. Upoznali smo se sa razrednicom, te nam je ona podijelila pristupne podatke za platformu Office 365, tj. Tems, preko koje će se online časovi odvijati. Sljedeći dan je bio moj prvi dan online nastave u srednjoj školi. Upoznali smo se sa profesorima, svako je morao da uključi kameru, da kaže nešto o sebi, te zašto je upisao tu školu.

Pošto sam ja izabrala dodatno i DSD program (dodatni časovi njemačkog), imali smo više časova nego ostali tog dana. Profesori su bili veoma opušteni, a časovi su protekli sasvim korektno.

No, meni se iskreno ovakav način nastave ne sviđa. Razlog nisu niti profesori, niti predmeti, već činjenica da to ipak nije isto kao kad smo u učionicama. Ne učimo na isti način, profesori nemaju mogućnost da nam lekcije objasne na isti način, ne možemo se upoznati sa onima koji nam predaju, sa ostalim učenicima iz razreda… Ja jedva čekam da situacija sa pandemijom prođe, ali sve u svemu mislim da su se profesori dosta dobro snašli, te da ćemo mi to sve lako prebroditi.

A mi pitamo vas kako je vama u školi u doba korone?

Autor: Hana Šehić

Foto: www.freepik.com