Želite kosu kao Parižanke? Ovo je vodič za moderne i elegantne frizure koje će učiniti da i vi izgledate poput sofisticirane, elegantne devojke iz grada svetlosti koja pleni svojom pojavom. Parižanke su poznate po besprekornom osećaju za modu, po negovanoj koži, ali i po uvek dobrim frizurama.

Nekako one su postale simbol šik i modernih frizura koje su ujedno elegantne, moderne i sofisticirane, ali uvek drugačije i neponovljivo lepe. Naravno, za takav izgled frizure nije dovoljno samo da ošišate kosu poput Parižanke, već je potrebno i da vam kosa bude negovana i zdrava kako bi uspela da frizuru iznese na najbolji način. Slobodno možemo zaključiti da je baš nega ta tajna savršene frizure koja povećava samopouzdanje. 

Francuskinje vole razbarušene frizure sa dosta teksture i volumena bez obzira na dužinu kose. Taj prirodni izgled je nešto čemu teže kada šišaju kosu. Ipak, iako frizure ovih devojaka izgledaju kao da ni najmanje napora ne ulažu u njih, istina je malo drugačija.

Parižanke znaju koliko je negovana kosa važna. One koriste najkvalitetnije proizvode za negu kose i zapravo posvećuju dosta vremena svojoj kosi tako da izgleda savršeno bez obzira na vremenske prilike. Kako da neguješ kosu kao Parižanka i uvek imaš modernu frizuru?  

Kako da negujete kosu i izgledate kao Parižanka?

Parižanke su već decenijama unazad okrenute novim pristupima u nezi kose. One koriste proizvode koji ne sadrže štetne materije poput sulfata, već prirodne preparate za negu koji čine samo najbolje za njihovu divnu i zanosnu kosu.

Kvalitetni prirodni šamponi za pranje kose, upotreba balzama za kosu na bazi prirodnih sastojaka kao i adekvatne maske za kosu deo su njihove rutine. Retko kada farbaju kosu, a kada to i čine biraju farbe za kosu na prirodnoj bazi.

One često izbegavaju i upotrebu alata za stilizovanje kose koji rade na principu toplote, već kosu suše prirodno na vazduhu. Znaju da nije dobro prati kosu svakoga dana, već to čine samo dva do tri puta nedeljno.

Parižanke ne izlaze iz kuće sa mokrom kosom. Više vole da kosu operu uveče i da ne moraju da izlaze napolje  sa mokrom kosom koja je podložnija oštećenjima. Uz to koriste proizvode koji hidriraju kosu uvek, te se mnogo manje žale na uticaj sunca i UV zračenja na vlasi. Maska za kosu koja hidrira je must have kako bi kosu na vreme pripremile za sve izazove koji vrebaju napolju.

Vidite nije teško biti poput šik Parižanke gde god da se nađete. Jednostavno, vratite se osnovama i klasičnoj nezi kose od nekoliko vekova unazad kada su devojke i dame širom sveta znale šta da rade.

Sada kada smo naučili kako to Parižanke neguju kosu, pa im svaka frizura izgleda kao nešto sasvim prirodno i lepo, vreme je da dobijete takav izgled frizure.

Popularne frizure koje Parižanke rado nose

Ošišajte kosu kao Parižanke i uživajte u pogledima koji će biti uprti samo u vas. Vreme je za vašu slavu i trendi frizuru devojke sa stilom iz Pariza.

Razbarušeni bob sa šiškama

Ovo je klasična frizura koju Parižanke prosto obožavaju. Jednostavna je, deluje tako prirodno i odgovara svakom tipu kose koji imate. Istina, najlepše stoji devojkama koje imaju prirodno kovrdžavu kosu ili talase u kosi. Zapamtite, što prirodnije to bolje. Takođe, neravnomerne šiške koje izgledaju kao da su slučajno tu savršeno pristaju uz razbarušeni bob i čine ga savršenim.

Šik frizura koja ne zahteva previše muke oko stilizovanja i sve što vam je potrebno jeste dobra hidratantna krema za kosu koja će vam pomoći da kontrolišete naelektisanu kosu i pružiti vam osećaj hidrirane i meke kose.

Bebi šiške su pravi izbor za razbarušeni bob i mnoge Parižanke ih ponosno nose.

Šerpa frizura

Bez obzira na sam naziv frizure, ova frizura omiljena je tinejdžerkama (pa čak i starijim Parižankama). Ako i vi želite ovu frizuru dovoljno je da frizeru kažete da vas ošiša na kratak paž sa šiškama do obrva. Na pariskim ulicama često ćete videti devojčice, ali i starije dame sa ovom frizurom. Izgleda kao da ne zahteva ni najmanje truda, nevino i slatko, ali opet tako kul i moderno.

Za stilizovanje ove frizure trebaće vam dobra i kvalitetna pomada za kosu. Protrljajte je kroz dlanove i nanesite na kosu tako da malo odvojite pramenove. Za sam kraj upotrebite malo spreja za volumen kose, kako bi vaša kosa bila bujnija i zanosnija.

Devojka iz komšiluka

Ova frizura ponovo se vratila na ulice Pariza i lepša je nego ikada. Dugu kosu ošišajte ravno i stilizujte je na ovaj način. Bilo da imate ravnu i glatku kosu, kovrdže ili kosu u pletenicama savršena frizura koju Parižanke zaista vole jeste ovaj visoki konjski rep. Idealna je za devojke koje imaju ekstra dugu kosu, a naročito lepo izgleda kada vam je cela kosa u sitnim afro kikicama ili bokserskim pletenicama.

Devojka iz komšiluka je frizura daje samouveren i izgled sa stilom, a opet ležeran i klasičan. Važno je samo da vam je kosa dovoljno duga, a konjski rep što viši na glavi.

Dugi lob sa izraslim šiškama

Devojke koje vole dugu kosu najčešće je šišaju u lob stilu, a šiške namerno ostavljaju duže nego što bi trebalo da budu kako bi dobile taj boemski izgled frizure.

Za ovakve frizure nije potrebno mnogo održavanja. Jednostavno operite kosu, ostavite je da se osuši, ali obavezno nanesite neki sprej za teksturu i volumen kose kako ne bi izgledala slepljeno, jer to nikako nije obeležje lepih Parižanki.

Shag frizura

Shag je frizura i trend koji Parižanke nikada nisu napustile. Slojevita kosa srednje dužine sa šiškama poput zavesa njihova je omiljena frizura. Slojevi omogućavaju da vam kosa izgleda bujnije i divlje nego što to zaista i jeste. Svakako sve što vašem frizeru treba da kažete jeste shag sa šiškama kao zavese. On će znati tačno kako treba da vas ošiša.

Šeg frizura ne zahteva mnogo pažnje i vremena za stilizovanje, jedino je važno da vam je kosa zdrava i jaka, kako biste mogle ponosno da nosite svoju nemirnu “grivu”.

Piksi sa kratkim šiškama

Ako želite da se ošišate tako da izgledate kao da ste upravo sišle sa pariske modne piste probajte piksi sa kratkim šiškama. Jedino što je važno kod ove frizure jeste da svoj piksi održavate redovno. Ne smete dozvoliti da vam kosa previše izraste pre sledećeg šišanja.

Ovaj stil odličan je za devojke sa okruglim licem jer ga fino i na sasvim prirodan način uz oštre krajeve kose izdužuje. Trebalo bi da skraćujete kosu svake tri nedelje ako odaberete ovu frizuru. Ukoliko vam se kosa masti previše i vaš piksi loše izgleda pokušajte da malo popravite stvari sa nekim suvim šamponom za pranje kose.

Duga stepenasta kosa sa talasima

Idealno za devojke koje vole dugu kosu, ali ne znaju na koji način da je ošišaju. Tražite svom frizeru sitne stepenove na krajevima i neodoljive i romantične talase. Za stilizovanje ove frizure trebaće vam neki sprej za volumen kose i veliki vikleri. Oni starinski, bakini što se godinama kriju u nekoj škrinji.

Pa vreme je da ih izvadite i tek ošišanu stepenastu kosu ukrasite neodoljivim velikim loknama ili talasima u kosi. Ova frizura možda još bolje izgleda, ako svoj izgled upotpunite nekom zanimljivom beretkom u crvenoj boji. Savršeno i tako francuski, zar ne?

Francuski paž

Ovo je dugo bila najpopularnija frizura u Parizu i osim devojaka nosili su je čak i dečaci. Paž možda više nema popularnost kao nekada, ali sasvim sigurno je i dalje u srcima Parižanki. Glatka paž frizura do brade ukrašena nekom finom maramom od svile pravi je odraz stila.

Neka modernija varijanta klasičnog francuskog paža jeste razbarušeni paž, koji za razliku od svog prethodnika ne zahteva uglađenu i sjajnu kosu, već neobavezno stilizovanje rukama.

Parižanke teže slobodnom stilu, boemskim i vintage frizurama sa elementima rok stila. Zaista nijedna dama ne izgleda kao da ulaže mnogo napora u svoju frizuru i izgled uopšte, a izgledaju fantastično u svakom smislu.

Bez obzira da li se sprema za kupovinu ili izlazi u noćni klub prava Parižanka uvek izgleda zadovoljno u svojoj koži i sa svojom kosom. Neke frizure poput one šerpa frizure one tako dobro nose da vama prosto izgleda kao da su se same ošišale i nije ih briga, jer znaju koliko su lepe i koliko zrače. Pokušajte i vi da ošišate kosu kao Parižanke i javite nam kako ste zadovoljne novim izgledom kose.