Evo zašto se J.K. Rowling ne pojavljuje u novoj “Harry Potter” emisiji

S obzirom na to da se originalna glumačka ekipa iz filmske franšize o “Harry Potteru” ponovo okupila da proslave 20 godina od prvog filma u specijalnoj emisiji, fanovi su se pitali zašto autor sage o “Harry Potteru”, J.K. Rowling, nije viđena kao deo emisije. Iako se verovalo da je Rowlingova isključena iz specijala zbog njene nedavne kontroverze u vezi sa transfobičnim tvitovima, istina je da je autorka možda i sama odustala od ove emisije! Ipak, sada otkrivamo i zašto!

Kako navodi izvor, J.K. Rowling je bila pozvana na specijalnu ceremoniju okupljanja, ali je odlučila da ne prisustvuje istoj. U izveštaju se sugeriše da se sve to desilo zbog nekih arhiviranih komentara autorke. Izvor je dalje dodao: „Autorkine izjave o trans osobama i kontroverza koja se vrti oko njih nisu igrale ulogu u odluci tima” – dakle, otkrili smo i zašto!

Razlog izostanka Rowlingove sa događaja svakako je bio iznenađenje s obzirom na to da su mnogi pretpostavili da je to odluka koju su doneli Worner Bros i HBO Max kako bi izbegli bilo kakvu negativnu reakciju u vezi sa njenim komentarima koji su digli veliku prašinu.

Nakon njenih komentara koji su postali viralni, nekoliko članova glumačke ekipe iz franšize “Harry Potter” oglasili su se, a dosta njih, uključujući glavne junake filmova, kritikovali su autorkine stavove!

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Twitter