Obožavatelje serije „The Witcher“ potresla je vest da će glavnog glumca serije Henryja Cavilla u četvrtoj sezoni zameniti Liam Hemsworth.

Cavill će nastaviti da glumi Geralta iz Rivije u predstojećoj trećoj sezoni hit serije The Witcher, pre nego što ulogu prepusti Hemsworthu. Netflix je spomenutu vest objavio krajem prošlog meseca, tačnije u subotu 29. oktobra, podelivši izjave i Henryja Cavilla i Liama Hemswortha.

Ali ovu vesti o promeni u glumačkoj postavi loše su primili mnogi obožavatelji serije, koji su svoje mišljenje izrazili na društvenim mrežama. Neki su zbog toga čak zapretili bojkotom serije.

„Bojkotujte ‘Witcher’ kako bismo vratili Henryja“, pisao je jedan razočarani obožavatelj.

U nizu objava u kojima gledaoci prete bojkotom pisali su da produkcija „ne bi trebala da menjaju Cavilla s Liamom tvrdeći da je to smešno“.

„U redu, bojkotujemo Witchera“, pisao je drugi obožavatelj kazavši da ga je ova odluka razbesnela.

Također, društvene mreže ubrzo su preplavili i urnebesni memeovi koji prikazuju razočarenje fanova zbog promene.

Kada je vest objavljena, Cavill je izdao izjavu za obožavatelje u kojoj je reagovao na svoj najavljeni odlazak.

„Moje putovanje kao Geralta od Rivije bilo je ispunjeno i čudovištima i avanturama, i nažalost, odložiću svoj medaljon i svoje mačeve za četvrtu sezonu“, poručio je Henry Cavill.

„Umesto mene, fantastični Liam Hemsworth će preuzeti plašt Belog vuka. Kao i s najvećim književnim likovima, predajem baklju s poštovanjem prema vremenu provedenom utelovljujući Geralta i entuzijazmom da vidim Liamov pogled na ovog najfascinantnijeg i najnijansiranijeg čoveka. Liam, dobri gospodine, ovaj lik ima tako divnu dubinu, uživajte u ronjenju i gledanju što možete pronaći“, dodao je.

Foto: Susie Allnutt