Billie Eilish: Olivia Rodrigo je inspirisala moju najtužniju pesmu

Pevači, kao i svi ostali umetnici, inspiraciju nalaze u najrazličitijim stvarima – nekada to mogu biti doživljaji iz privatnog života, osećanja, priče drugih ljudi, iskustva i slično. Billie Eilish poznata je kao mlada ali veoma uspešna umetnica koja svoja osećanja iskazuje kroz muziku. Za stvaranje muzike ona traži inspiraciju svuda oko sebe, a pevačica je sada otkrila kako je Olivia Rodrigo inspirisala jednu od najtužnijih pesama u njenoj karijeri!

U razgovoru za L.A. Times, Billie je upitana o njenom prijateljstvu sa Oliviom Rodrigo, s obzirom na njihove slične karijere i to koliko su bliske po godinama. Iako je Billie rekla da smatra da je “svačiji put individualam”, priznala je da je “zaštitnički nastrojena prema Oliviji” i iskoristila je priliku da objasni kako je Olivia zapravo inspirisala njenu pesmu “Golwing” sa albuma “Happier Than Ever”.

“Golwing je na neki način o njoj. Nikada to nikome nisam rekla. Ona nije jedina o kojoj je pesma, ali sam razmišljala o njoj kada sam je pisala. Tada je krenula da se probija na scenu i bila je mlađa od mene, i niko pre toga nije bio mlađi od mene. Olivia je postajala velika u svetu muzike, a bila je malo nežno dete. Bila sam zabrinuta za nju, vrlo nervozna. Krenula je karijeru od glume, a obzirom na to sa su ljudi veoma čudni počela sam da se osećam veoma zaštitnički prema njoj” – otkrila je Billie.

Za kraj, rekla je: “Zapravo, ja se tako osećam prema svima, vidim sebe u ovim mladim devojkama. Momci se mogu sami izboriti, devojke ipak ne. Samo želim da sve držim u maloj staklenoj kutiji i da nikada ne dozvolim da ih bilo šta dodirne ili povredi” – poručuje pevačica.

 

 

Autor: Arijana Đokić

Foto: Instagram