Sukob između Taylor Swift, Scotta Borchette i Scootera Brauna je tema koja je najaktuelnija ovih dana. Otkako se Tay oglasila na društevnim mrežama, zatraživši pomoć fanova, desila se prava online revolucija. Brojne kolege su podržale Taylor, fanovi su pokrenuli peticiju, a svi su čekali da čujemo šta drufa strana ovog sukoba ima da kaže.

I konačno smo dočekali da čujemo šta menadžerski dvojac Scooter Braun i Scott Borchetta iznosi u svoju odbranu.

Na zvaničnom sajtu izdavačke kuće Big Machine, u čijem su vlasništvu master snimci Taylor Swift, objavljeno je saopštenje u kome se navodi da su šokirani njenim izjavama, jer sup o njima one zasnovane na lažnim informacijama.

“Nikad nismo rekli Taylor da ne može da izvede stare pesme na dodeli nagrada AMA niti smo blokirali njen Netflix special. Zapravo, mi ne možemo da je sprečimo da peva svoje stare pesme bilo gde sve i da to hoćemo! Otkako je odlučila da napusti Big Machine, mi smo nastavili da ispunjavam sve njene zahteve i da dajemo licence za njen pesme trećim osobama, dok ona promoviše svoj novi album od kojeg mi ne zarađujemo.” stoji u uvodnoo delu saopštenja.

U nastavku saopštenja Scott Borchette i Scooter Braun kažu da je zapravo istina da je Taylor priznala ugovorom da duguje milione dolara kompaniji, koja je odgovorna za 120 vrednih radnika koji su pomogli u izgradnji njene karijere. “Mi smo učestovali u razgovoru o tim stvarima s Taylor i njenim timom kako bismo produktivno napredovali. Počeli smo da primeućujemo napredak u poslednje dve nedelje i bili smo optimistični da bi se sve moglo rešiti. Međutim, uprkos našim velikim naporima da pronađemo obostrano zadovoljavajuće rešenje, Taylor je sinoć donela jednostranu odluku da se brati svojim fanovima na način koji ugrožava naše zaposlene i njihove porodice.”

U zaključku saopštenja istakli su da je priča koju Taylor priča nepostojeća.

“Sve što tražimo je direktan i iskren razgovor. Kad se to dogodi, videćeš da te s druge strane čeka samo poštovanje, ljubaznost i podrška. Do danas niko nije prihvatio naše pozive da razgovaramo i radimo na tome. Glasine nastaju kada nema komunikacije. Nemojmo da nastavljamo Delimo zajednički cilj  – da  pružimo tvojim fanovima zabavu kakvu žele i zaslužuju.”

Odmah posle ovog saopštenja, oglasio se  tim Taylor Swift koji u svom saopštenju kaže da Scooter Braun duguje Taylor 7,9 miliona dolara, i da joj je 28. oktobra pismenim putem zabranjeno da peva svoje stare numere, što je Tay ispoštovala kad je nedavno pevala u Kini.

Ovo je sada prebacilo teg na drugu stranu priče i nadamo se da ćemo svi jako brzo dobiti odgovor ko je šta prećutao u ovim javnim saopštenjima i da ćemo konačno saznati zašto je oko ovoga izbila tolika frka